projecten

Nabij

Over een grootmoeder die nooit grootmoeder werd. En een kleindochter die op zoek ging. Nabij is het relaas van gebeurtenissen die mee inspireerden tot de roman 'Grond'. De podcast en de roman verschenen als tweeluik op 7 mei 2021.

De fabelachtige stad

Uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier, vastgelegd in zes audioportretten. De dieren hebben het laatste woord. Randall Casaer wist de magie te vatten in een reeks van tekeningen.

WOUD

Een luisterwandeling. Om bij te gaan zitten. Of liggen zelfs. Een zintuiglijke reis. Een brok natuur om te voelen en te ruiken, achter gesloten ogen. De seizoenen nemen een loopje met je. Jij bent het woud.

Phonorama Papegaaiwijk

Hoe klinkt je dagelijkse habitat? Hoe verbinden de klanken van de buurt ons met elkaar? Welke geluiden willen we bijhouden voor de volgende generatie? In zes afleveringen brengen we een buurt auditief in kaart.

Wat jij niet ziet

De vallende ziekte, zo wordt epilepsie in de volksmond genoemd. Iemand die aan de ziekte lijdt, krijgt af en toe een aanval maar leidt verder een vrij normaal leven. Toch? Dat is alleszins het beeld dat wij zelf hadden voor we aan deze podcast begonnen. Het blijkt niet te kloppen. Toch niet voor kinderen die lijden aan epilepsie die niet onder controle te krijgen is met medicatie. De ziekte richt ravages aan in de hersenen en het leven van het kind. En het ganse gezin zit mee op de roetsjbaan.

 

Timmerwerkt

Meubels maken en tegelijk timmeren aan de toekomst met nieuwkomers. Bij meubelbedrijf Timmerwerkt doen ze het. Om de zes maanden brengen we een werknemer in beeld. Waar komen ze vandaan? Waar dromen ze van? Hoe ervaren ze het nieuwe leven dat ze trachten uit te bouwen? En hoe vergaat het intussen de ondernemers wiens droom het is om iets te betekenen in de samenleving.

Oordeur Destelbergenstraat

Verhalen van mensen die hun dagelijkse habitat delen maar verder niet meteen iets gemeen hebben. Of toch wel? In hun zoeken, hun blijdschap of verdriet zijn ze meer verbonden dan vermoed. Een reeks audioportretten van mensen die wonen in dezelfde straat - seizoen 2