Ziel

Onzichtbaar. Onmeetbaar. Onbestaand? Audiomakerij Selkie trekt op pad om het domein van de ziel in kaart te brengen. Hebben mensen een ziel? Hebben dingen een ziel? Hoe kom je tot het ervaren van eenheidsbewustzijn? Kan je dat bewust opzoeken? Wat is extase bekeken vanuit wetenschappelijk perspectief? Kan seksuele energie een poort vormen naar diepe zielservaringen? Wat gebeurt er als we sterven? 

De luisteraar schuift mee aan tafel met filosofen, wetenschappers, zen beoefenaars, psychonauten, kunstenaars en druïdische helers, en wordt onderweg ook uitgenodigd in bijzondere audiolandschappen voor kleine oefeningen van zielsexploratie.  

De eerste aflevering van Ziel, het nieuwe project van Audiomakerij Selkie, werd voorgesteld in avant-premiere op het Artefact festival van STUK Leuven in juni 2023. Op 28 september lanceren we de podcast in CC De Herbakker, Randall Casaer en Eva De Groote keren voor de gelegenheid elkaars ziel binnenstebuiten. Ruben Nachtergaele is van de partij met geluid en muziek.
Ziel is een langlopend project van Selkie, de eerste drie afleveringen komen uit in het in het najaar van 2023. In 2024 komt er ook een voorstelling 'Ziel', een project van Selkie ism Robbe Kieckens, Berlinde Deman en Shahab Azinmehr. Premiere bij HA Concerts op 3 februari 2024.

met de steun van STUK/ARTEFACT en CC De Herbakker

beeld: Randall Casaer