Ziel

Boeiende, verfrissende podcast! Het conflict tussen ego en ziel voelbaar als rode draad door het geheel, en zichtbaar gemaakt in het spanningsveld tussen Johan en Anne. Auditief ook knap vorm gegeven.
Marc Wislez

Wauw! Prachtig gebrachte totaalervaring, die me onmiddellijk in mijn kracht heeft gezet. Ik ga het delen en herbeluisteren, dank jullie!

Deze podcast. Eerlijk en diep. Een absolute aanrader.
Mieke Praet

Het ontroert mij diep, twee octopussen die elkaar omarmen!
Kim Mees

Onzichtbaar. Onmeetbaar. Onbestaand? Audiomakerij Selkie trekt op pad om het domein van de ziel in kaart te brengen. Hebben mensen een ziel? Hebben dingen een ziel? Hoe kom je tot het ervaren van eenheidsbewustzijn? Kan je dat bewust opzoeken? Wat is extase bekeken vanuit wetenschappelijk perspectief? Kan seksuele energie een poort vormen naar diepe zielservaringen? Wat gebeurt er als we sterven? 

De luisteraar schuift mee aan tafel met filosofen, wetenschappers, zen beoefenaars, psychonauten, kunstenaars en druïdische helers, en wordt onderweg ook uitgenodigd in bijzondere audiolandschappen voor kleine oefeningen van zielsexploratie.  De eerste aflevering van Ziel, het nieuwe project van Audiomakerij Selkie, werd voorgesteld in avant-premiere op het Artefact festival van STUK Leuven in juni 2023. Op 28 september lanceerden we de podcast in CC De Herbakker, Randall Casaer en Eva De Groote keerden voor de gelegenheid elkaars ziel binnenstebuiten. Ruben Nachtergaele was van de partij met geluid en muziek.
Ziel is een langlopend project van Selkie, de eerste drie afleveringen + drie bonustracks komen uit in het in het najaar van 2023.
In 2024 komt er ook de voorstelling 'Ziel', een project van Selkie ism Robbe Kieckens, Berlinde Deman en Shahab Azinmehr. Premiere bij HA Concerts op 3 februari 2024.

Seizoen 1 van Ziel kwam tot stand met de steun van STUK/ARTEFACT en CC De Herbakker. We zijn momenteel op zoek naar partners en middelen om seizoen 2 te realiseren. Ideeën? mail naar info@selkie.be

De voorstelling Ziel komt tot stand met de steun van de Vlaamse Overheid

beeld: Randall Casaer